Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sasukéról egy kicsit bővebben

2008.08.07

 

Uchiha Sasuke
 

Sasuke 12-13 évesen
Első megjelenés Anime 1. epizód
Manga 3. fejezet
Szeijú Sugijama Noriaki
Szinkronhang Pálmai Szabolcs
Rövid életrajz
Életkor 12-13 I.rész
16 II.rész
Születésnap Július 23.
Vércsoport AB
Magasság 1.68 cm
Súly 63 kg
Ismert rokonok Fugaku Uchiha (apja, elhunyt) Mikoto Uchiha (anyja, elhunyt)
Uchiha Itachi (testvér)
Információk
Pillanatnyi rang elveszett nindzsa
Jelenlegi hovatartozás Uchiha klán
Jelenlegi csapat A kígyó (Uchiha Sasuke, Karin, Sujgetsu, Juugo)
Előző csapat 7-es csapat (Hatake Kakashi, Ucsiha Sasuke, Haruno Sakura, Uzumaki Naruto)

 

Gyermekkora

Uchiha Sasuke a Levelek Közt Rejtőző Faluban született, a legendás Uchiha klán tagjaként. Szerette volna, ha apja és a bátyja, Uchiha Itachi felnézne rá, és elismerné, ezért Sasuke törekedett arra hogy a legjobb legyen az Akadémián. Tehetséges tanítvány volt, mind iskolatársai, mint tanítói között nagy figyelmet kapott, mint az Ucsiha klán egyik tagja. A lányok körülrajongták, azonban őt nem érdekelték a szerelmek. Számtalanszor figyelte testvérét gyakorlás közben, és szeretett volna annyira jó ninja lenni, mint ő. Az edzés után Itachi a hátán vitte haza Sasukét.

Szaszuke Ucsiha 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal...
 
Szaszuke Ucsiha 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal...

De egy nap, mikor Sasuke éppen gyakorolt, hogy megnézze, mire képes, csalódottan vánszorgott haza és kifigyelte ahogy apja, Itachi és pár ANBU tag veszekszik. Itachi ugyanis nem végezte nagyon aktívan az ANBU által ráosztott munkát. Itachi nagyon dühös lett, és csak Sasuke hirtelen jött kiabálása miatt állt le, majd megígérte apjának, hogy végezni fogja munkáját, és bocsánatot kért. De mikor Fugaku belépett a házba, a háta mögött ránézett az apjára, de nem a normális Sharingannal, hanem annak valami ördögibb, különleges formájával, a Mangekyou Sharingannal. Sasuke kíváncsi lett, vajon miféle Sharingan lehet az, ezért másnap reggel meg is kérdezte az apját. Apja elmagyarázta neki, hogy van a Sharingannak egy fejlettebb, ritka fajta verziója is, amit Mangekyou Sharingannak neveznek. Sasuke látta hogy Itachi és Fugaku szóba sem állnak egymással, majd Fugaku félve attól, hogy elveszítette idősebb fia bizalmát, Sasukénak kezdte megtanítani az Uciha klán egyik különleges Jutsu-ját, a Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu-t. Sasukénak azonban első próbálkozásra nem ment nagyon jól. Apja megjegyezte, hogy talán tévedett kisfiával kapcsolatban. Azonban Szaszuke nem adta fel, és addig gyakorolta, míg egy reggelen tökéletesen meg tudta csinálni. Apja elismerte, hogy Szaszuke valóban Uchihának való. Szaszuke ennek nagyon megörült, és a következő napon kérte Itachit, hogy tanítsa neki a Shuriken Jutsu-kat.

"- Testvér, meg tudnál tanítani pár shuriken Jutsu-t?

- Ehhez miért kellek én? Kérdezd apát.

- De, apa azt mondta, te jobban csinálod. És én is így gondolom."

Itachi közel hívta magához kisöccsét, és két ujjal megütötte a homlokát, majd elment hogy küldetését teljesítse. Szaszuke miután anyukájától átvette az uzsonnáját, sürgősen elfutott az Akadémiára, hogy gyakoroljon. Azonban mikor hazaért, szörnyűséges látvány fogadta őt. Az összes szolga és katona az Ucsiha klán területén le volt mészárolva és vér borította a járdákat és a házak falát. Szaszuke rémülten sietett haza, azonban ott látta szülei lefejezett testét, majd látta az árnyékból kilépni Itachit, és rögtön kérdőre vonta, hogy mi történt. Ekkor azonban Itachi előhozta a Mangekyou Sharinganját, és Sasukénak megmutatta, hogyan mészárolta le egyedül a szolgákat és a katonákat, valamint azt hogy hogyan fejezte le a szüleit kardja segítségével. Szaszuke sírva rogyott a földre, majd dühösen nekiugrott testvérének aki könnyedén legyőzte, majd ezután Szaszuke elmenekült, de Itachi gyorsan rátalált, majd Szaszuke könyörgött, hogy ne végezzen vele. Itachi úgy döntött, nem teszi meg, azzal indokolva döntését, hogy Szaszuke nem méltó a halálra. Itachi elárulta neki, hogy csak akkor tudja előhozni a Mangekyou Sharinganját, ha megöli a legjobb barátját, ahogy ő is tette. Itachi ezután eltűnt a helyszínről, és Sasukéra ájultan találtak rá Konoha Gyógyító Ninjái, akik kórházba vitték Sasukét. Szaszuke kiszökött onnét, majd visszatért a gyilkosság színhelyére, remélve hogy mindent csak álmodott. De nem. A tragédia valóban megtörtént. Szaszuke ezt felismerve szinte teljesen megváltozott. Szíve megtelt gyűlölettel és dühvel, arrogánsabb lett mint eddig és érzelem nélkülinek mondható, hűvös és jeges. Naruto Uzumakival való viszálykodása is ebben a korszakában kezdődött, és megígérte magának, hogy végezni fog Itachival, történjék bármi, de megbosszúlja szülei és klánja halálát. És régről maradt egyetlen szerelme Mia-Chan, akivel már csókolózott is.

Kamaszkora

Sasuke átszegődött Orochimaruhoz, miközben megkapta tőle az átok jelet. Amikor találkozott Narutoval, megpróbálta megölni, hogy megszerezze a Mangekyou Sharingant. De nem tudta, mivel a Sharingannal belelátott Naruto fejébe, meglátta a Kyuubit, és mondta neki, hogy ne ölje meg Narutot. Mikor Orochimarunak egy új testre volt szüksége, mert fájdalmai voltak és nagyon levolt gyengülve, akkor elküldte Kabutot fájdalomcsillapítóért és eltervezte, hogy eljött az ideje, annak, hogy átvegye Sasuke testét. De hirtelen egy chidori szúrta át Orochimaru kezeit és belépett a szobába Sasuke. Megmondta Orochimarunak, hogy nem kell neki átadnia a testét, mivelhogy ő már erősebb lett, mint Orochimaru és így több esélye van Itachi ellen. Ezután megölte Orochimarut. (ekkor derült ki, hogy Orochimaru magán is használta a tiltott jutsukat és az igazi teste egy óriás fehérkígyó) Sasuke ezután csapatot toborzott magának Orochimaru foglyai közül és csapatának a HEBI nevet adta. A csapat célja: mindenáron felkutatni és megölni Uchiha Itachit. Sasuke mindenhol testvérét kereste, ám Deidaraba és Tobiba botlott. Megküzdött Deidaraval, de nem bírtak egymással, ezért Deidara felrobbantotta magát. Sasuke nem halt meg a robbanásban, ugyanis megtanulta a Kuchiyose no jutsut (idéző jutsut), megidézte Mandát és a föld alatt menekültek el a robbanástól. Ezek után egy erdőben találkozott Itachival, aki azt mondta neki, hogy menjen el az Uchiha templomba és ott elrendezik az ügyet csak ők ketten. a templomnál Sasuket és csapatát Kisame várta, ő felügyelt rá, hogy Sasuken kívül más ne menjen be a templomba. Sasuke bent találkozott Itachival, aki egy székben ült. Sasuke szinte egyből a háta mögé ugrott és átszúrta, de Itachinak semmi baja nem lett, ugyanis az csak a Mangekyuo Sharingan Tsukiyomi technikája volt, egy darabig ezzel szórakoztak, hogy Sasuke egy csomószor átszúrta Itachit. Ezután Itachi használta az Amaterasut és a Susanoot is. Sasuke is bemutatott mindent, amit tudott. Itachi a végkimerülésig használta a Sharinganját és Mangekyuo Sharinganját is. Mikor Sasukenek kezdett jelentős mértékben elfogyni a chakraja, akkor előtört belőle Orochimaru-mivelhogy az átokjel még mindig Sasuken van. Itachi elpusztította a Sasukeben lakó Orochimarut és így az átokjelet is. Erre később Madara hívja fel Sasuke figyelmét, mert ő nem jött rá. A harc végén Itachi nekiront Sasukenek. Sasuke azt gondolja, hogy Itachi kiakarja szedni a szemeit, de ehelyett csak a homlokára teszi a mutató ujját és húzz egy csíkot lefelé. Ezután mindketten összeesnek. Itachi meghalt, Sasuke él. Végül csak bosszút állt.

Azonban itt kezdődnek csak a bonyodalmak. Ugyanis miután magához tér Sasuke, megvan kötözve és Tobi van mellette. Tobi elmondja neki, hogy ő-mármint Tobi- valójában Madara Uchiha. Leveszi a maszkját is, de ekkor Sasuke szeme hirtelen Mangekyuo Sharinganná alakul és automatikusan használja az Amaterasut Madara ellen. Madara felvolt erre készülve és hárította a támadást. Itachiról az igazat csak Madara, a 2 konohai tanácsos és Danzou tudta. Itachi tudta és akarta, hogy Sasuke ölje őt meg és átadhassa neki a képességeit. Az Amaterasut úgy adta át, hogy ha Sasuke lát egy Sharingant, akkor az Amaterasu egyből aktiválódjon. Így akarta elhallgattatni Madarat. Ezután elmeséli Sasukenek, hogy mi az igazság.

Manga 399.rész:

A kezdetek kezdetén a shinobi világban nagy harcok dúltak. A harc során 2 klán emelkedett ki a többi közül: az Uchiha- és a Senju klán. A Senju klán legnagyobb -és talán az egész világé- ninjaja Hashirama volt, aki később az első hokage lett. A harcok rengeteg áldozatot követeltek. Madara, hogy megvédhesse klánját, elvette az öccse szemeit, aki ebbe beleegyezett, hiszen mindketten ugyanazt akarták. Ezután a Senju klán békét ajánlott a többi klánnak -beleértve az Uchihakat is. A klánok elfogadták a békét. Az Uchiha klán is elakarta fogadni, de maradt egy valaki, aki ezt ellenezte: Madara. Végül Madara jóváhagyta a klánja akaratát és megkötötték a békét. Ezután megalapították Konohat, amivel az egész világ jól járt, ugyanis mindenhol az ők példájukat követték: minden országban létrehoztak egy nagy ninja falut és békét kötöttek a klánok, így csökkent az áldozatok száma. Ezután Hashirama kinevezte magát Hokagenek, amit a többi klán jóváhagyott, mert tudták, hogy vezetőre van szükség. Ez Madaranak nagyon nem tetszett. Ekkor következett be a baj: a hokage nem akarta, hogy más is hokage lehessen, ekkor Madara úgy döntött, hogy elhagyja a falut. Nemsokkal később visszatért, immár a Kyuubi erejével és megküzdött a hokagevel. Ahol küzdöttek ott rettenetes pusztítást végeztek, ezután azt a helyet elnevezték a végzet völgyének. Hashirama megölte Madarat, mindenki így tudta. Ezután Madarat kitörölték az egész történelemből. Madara elmenekült. Ezután választottak még egy hokaget, aki Hashirama öccse volt. létrehozta a konohai "rendőrséget", amit az Uchihak címerével látott el és az Uchihak lettek a rend fenntartói. Madara ehhez hozzátette, mikor Sasukenek mesélte, hogy: Az Uchihak nem lettek mások, mint a Senjuk kutyái. Azt is elmondja Madara, hogy egy pár Uchiha kezdett rájönni, hogy mi zajlik itt és megkezdték a szervezkedést a hokage háta mögött, de túl későn. Az első és a második hokage már meghalt. A harmadik és a negyedik hokage irányította az élet, mikor a Kyuubi rátámadt a falura. Csak úgy sikerült megfékezni, hogy a negyedik hokage feláldozta az életét és a fiába, Narutoba zárta be a Kyuubit egy pecséttel. (Ezt a Narutoval kapcsolatos dolgot nem mondja el, de így volt) Ezután mindenki azt hitte, hogy az Uchihak támadtak Konohara, ugyanis csak ők képesek irányítani a Kyuubit. Igaz ami igaz, drága Madránk, uszította rá a falura, az új fejletteb Sharinganjával. Ezután az Uchihakat egyre jobban kiközösítették. Az egész klán kiköltözött Konoha szélére. A Hokage és a tanácsadói még mindig attól tartottak, hogy az Uchihak esetleg a falu ellen fordulnak, ezért egy kémet raktak az Uchihak közé, a kém az akkori legerősebb Uchiha volt: Uchiha Itachi.


Tehát röviden: Itachi egy harccal teli világban nőtt fel, sok halottat látott, amik megpecsételte a gyerekkorát. Ő volt a kém, ezért választani kellett: vagy segít az Uchihaknak és kitör egy háború a klán és a falu között, vagy minden Uchihat megöl és elmenekül. A másodikat választotta, de egy valamit nem tudott megtenni. Megölni azt, akit legjobban szeret és mindenáron megakar védeni: Sasuket. Ezért Sasukevel elhitette, hogy csupán az erő miatt ölte meg minden Uchihat. Ezzel csak azt akarta elérni, hogy Sasuke minél inkább erős akarjon lenni és egyszer majd álljon rajta bosszút. Mikor ezeket Sasuke megtudja, teljesen összeomlik. A csapatának a nevét TAKA-ra változtatja és az új célja: megölni konoha vezetőségét, ha kell, akkor lerombolni a falut. Mivel Itachi a harcukban az utolsó erejével minden doujutsuját (szemjutsuját) átadta Sasukenek, így Sasuke Sharinganja átalakult, egy olyan szintet ért el, ami a Mangekyuo Sharingan fölött áll. Madaraval egyezséget kötött: Sasuke és csapata elfogja a 8 farkút, Madaraék a 9 farkút (tehát Narutot) és ezután végezne a konohai vezetőkkel.


Kép:Sasuke.jpg

Technikái

 • Saringan
 • Saringan Tripla Szélmalom Támadás (Sōfūshasan no Tachi)
 • Mangekjó Saringan: Amateraszu, Szuszanó, Cukojomi
 • Taidzsucu:
 • Táncoló Levél Árnyék (Kage Buyō)
 • Oroszlán Kombó (Shishi Rendan)
 • Nindzsucu:
 • Hasonmás Dzsucu (Kawarimi no Jutsu)
 • Transzformáció (Henge)
 • Tűz Elem: Tűzgolyó Jutsu (Katon: Gōkakyū no Jutsu)
 • Tűz Stílus: Főnix Virág Jutsu (Katon: Hōsenka no Jutsu)
 • Tűz Stílus: Sárkánytűz Jutsu (Ryūka no Jutsu)
 • Tűz Stílus: Óriás Sárkánytűz Jutsu
 • Csidori (Chidori – Ezer Madár)
 • Verdeső Csidori - (Habataku Csidori)
 • Csidori Nagasi - (Átáramló Ezer Madár)
 • Kirin (Végső Villám technika)
 • Árnyék Suriken Dzsucu (Kage Shuriken no Jutsu)
 • Orocsimaru:
 • A Mennyek Átok Jele
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

utállak Sasuke

(naruto, 2011.12.29 16:14)

Teljes szívemből utállak Sasuke.

misu.kacskovics@citromail.hu

(misu, 2009.04.10 13:01)

Ezt a www.kox.eoldal.hu-ról másoltad!

NARUTO

(N SZIDONIA, 2008.10.16 16:30)