Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akatsuki

2009.01.08
Az Akatsuki szó jelentése összetett, áll az "aka" szóból, aminek jelentése piros (ez az egyik fő színük) és a "tsuki"-ból, ami holdat jelent. A szervezet S-rangú bűnözőkből áll. A legtöbbjük missing-nin. Ők azok, akik elhagyták a falujukat egy nagyobb általuk okozott katasztrófa után. A legtöbb tag viseli a fejvédőjét, ami karcolással van díszítve. Szokványos uniformis a fekete kabát, amin vörös felhők vannak, ezen kívül mindenki hord gyűrűket, ami az Akatsuki ranglétráján elfoglalt helyét jelzi.
Mikor szétszóródnak új jutsukat, technikákat és tudást gyűjtenek. A végső céljuk a világuralom, ehhez három fő lépést kell véghezvinniük. Az első lépés a pénz beszerzése. A második: létesíteni egy első számú zsoldos hadtestet. A shinobi nemzetek saját maguk termelik a pénzüket, illetve háborúban elszednek némi pénzt. Mivel nem közelít mostanság túl nagy háború, a shinobi nemzetek nem is nagyon görcsölnek. A nagy shinobi nemzetek meg tudják magukat védeni, ám a kisebbek nem. Az Akatsuki hátsó szándéka háború kirobbantása, és hogy így drága pénzért óvják az országokat. Ezért kell nekik minél több bijuu (démonok), hogy azokat uszítva új háborúkat robbantsanak ki. Végül kontrolálni akarják az összes harcot, irányítani azokat, a kisebb nemzeteket megerősíteni és velük bevenni a nagyobbakat. A harmadik lépés így: a világon való uralkodás.
Az egyik fő cél az összes démon beszerzése, illetve azok személyek begyűjtése, akikben van a bijuu. Ezek közül már megismerkedhettünk néhánnyal. Ott van a Gaaraban lévő egy farkú démon, a Shukaku, vagy a kilencfarkú rókadémon Narutoban. Az Akatsuki a Folyó országában táborozott, egészen addig, amíg az a hely el nem pusztult. Hogy most hol van a főhadiszállásuk nem tudni.
A barlangban, amely elpusztult tartották a pokol királya szobrát. A szája és a keze látszódik ennek a tákolmánynak. A felfordított ujjak mindegyikén egy-egy Akatsuki tag áll, abban a sorrendben, hogy milyen szerepet töltenek be a szervezetben. A tagoknak nem muszáj ott lenniük a barlangban, valamilyen holografikus technikával megoldják a dolgot. A művelet három napig tart. A tagok a GenryuuKyuu Fuujin technikát alkalmazzák. Kilenc sárkány jelenik meg, ami a démonhoz kapcsolódik, és nekilát kiszívni az erőt. Mikor ez kész van a szobor egyik szeme teljesen felnyílik, ezzel jelezvén hogy vége a műveletnek. A démon hordozója ezután lezuhan, holtan…
 
 
 
Öltözködés
Gyűrűk és manikűr
Mint más japán szokásokban a gyűrűk itt is jelképesek, az istenekhez való könyörgés jelképei harc előtt. A gyűrűk elhelyezése az ujjakon jelöli, hogy hová kell menniük, mikor egy bijuut távolítanak el. A gyűrűk nagyon fontosak a tagok részéra, Deidara is örült mikor megtalálta sajátját. Orochimaru megtartotta magának a gyűrűt miután kivált a szervezetből, így nehéz volt az új tagnak gyűrűt adni.Legtöbben manikűrt is viselnek, enyhén lila árnyalatút.
 
 
 
Fejpánt
Mindegyik tag hordja a tradicionális fejvédőket, amelyek azt jelzik, hogy melyik shinobi nemzetből jöttek. Ám van egy kis különbség, ugyanis mindegyik fejpánton van egy karcolás, ami jelzi, hogy már nem vallják ugyanazt az elvet, mint a nemzetük.
 
 
Uniformis
Ez nem más, mint a fekete kabát a vörös felhőkkel. Belülről vörös az egész. A kabát a térdig ér, és van egy hosszú gallér része is. A maradék tradicionális öltözék a saját országából.
Kalap
A tagok bamboo kalapot hordanak, hogy elrejtsék kilétüket. Persze ez a fejfedő azonnal eltűnik, mikor harc bontakozik ki.
 
Tagok
Akatsuki vezér
Mangában először megjelent: 238. fejezet
Animében először megjelent: 135. rész
Rejtett falu: ?
Gyűrű: Rei (Nulla)
Ujj pozíció: jobb hüvelykujj
 
Furcsa mód az S-rangú bűnözők gyülekezete szó nélkül hallgat rá. Ő idézi meg a nagy szobrot, amivel kiszívják a bijuukat.
Deidara
Mangában először megjelent: 247. fejezet
Animében először megjelent: Shippuuden 2. rész
Rejtett falu:
Gyűrű: Sei (kék-zöld)
Ujj pozíció: jobb mutatóujj
 
Ő és társa, Sasori kapták el a Shukakut, ami Gaaraban rejtőzik. A kezén lévő szájakba valami furcsa anyagot adagol, amikből aztán különböző formájú dolgokat gyárt, ezeket éltre kelti, majd felrobbantja őket. Mindkét kezét elvesztette csata közben, az egyiket Gaara tépi le, a másikat Kakashi vágja le.
Ismeretlen
Mangában először megjelent: 238. fejezet
Animeban először megjelent: 135. rész
Rejtett falu: ?
Gyűrű: Byaku (fehér)
Ujj pozíció: jobb középső
 
Keveset tudni erről a lila hajú Akatsuki tagról. Valószínűleg lány.
Uchiha Itachi
Mangában először megjelent: 139. fejezet
Animében először megjelent: 80. rész
Rejtett falu: Levél
Gyűrű: Shu (skarlát)
Ujj pozíció: jobb gyűrűsujj
 
Miután mindenkit lemészárolt a klánjából –Sasuken kívül- elhagyta faluját és csatlakozott ehhez a bűnszövetséghez. Hoshigaki Kisame a társa. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban lévő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.
 
Zetsu
Mangában először megjelent: 234. fejezet
Animében először megjelent: 134. rész
Rejtett falu:
Gyűrű: Kai (vadkan)
Ujj pozíció: jobb kisujj
 
Igen fura figura, az már egyszer szent! A teste egyik része világos, a másik teljesen sötét. Ezen kívül egészen érdekes "virág feje" is van. Egyedül utazott el, megnézni Sasuke és Naruto harcát.
Orochimaru (volt tag)
Mangában először megjelent: 49. fejezet
Animében először megjelent: 27. rész
Rejtett falu: Hang
Gyűrű: Sora (ég)
Ujj pozíció: bal kisujj
 
Mikor nem választották meg a negyedik Hokagenek tovább foglalkozott a tiltott technikák kifejlesztésével. Aztán elhagyta Konohát és csatlakozott az Akatsukihoz. Sasori partnere volt ez idő tájt. Megirigyelte Itachi erejét és elhagyta a szervezetet, ám magával vitte a gyűrűjét is. Nem sokkal később hozta létre a Rejtett Hang Falut.
Hoshigaki Kisame
Mangában először megjelent: 139. fejezet
Animében először megjelent: 80. rész
Rejtett falu: Köd
Gyűrű: Minami (Dél)
Ujj pozíció: bal gyűrűsujj
 
Kisame részt vett néhány gyilkosságban és lázadásban is, végül elhagyta a faluját és csatlakozott az Akatsukihoz. Uchiha Itachi partnere. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban élő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.
Kakuzu
Mangában először megjelent: 312. fejezet
Animében először megjelent: 135. rész
Rejtett falu: Vízesés
Gyűrű: Hoku (észak)
Ujj pozíció: bal középső
 
Missing-nin a Vízesés országából. Ő és társa Hidan szerezte be a két farkú macska démont. Fejvadász volt régebben, ám még mostanság is beszünteti az Akatsukis munkásságát egy kis vadászatért. A teste össze van fűzve egy fura kaccsal, amivel kiszedi halott ellenségei szívét, és magába rak. Ez garantál neki elementáris védelmet. Közeli kapcsolatban van a vízzel, de ugyanúgy a tűzzel, széllel, földdel és villámmal is. 
Hidan
Mangában először megjelent: 312. fejezet
Animében először megjelent: 135. rész
Rejtett falu: ?
Gyűrű: San (három)
Ujj pozíció: ball mutatóujj
 
Hidan egy hosszú kaszát hord magával, ő a leglassabban támadó a csapatban. Sok eddig ismeretlen országban megfordult már. Ő és társa Kakuzu fogták el a kétfarkú macskadémont. Hidan egy gonosz isten vallását gyakorolja, aminek a neve Jashin. Ez a vallás a káoszt és a halált szereti, Hidan majdhogynem halhatatlan, túlélte a lefejezését is. 
Sasori
Mangában először megjelent: 247. fejezet
Animében először megjelent: Shippuuden 2. rész
Rejtett falu: Homok
Gyűrű: Tama (gömb)
Ujj pozíció: ball hüvelykujj
 
Sasori (jelentése skorpió) Deidaraval jöttek a rejtett Kőből. Sasori legendás bábhasználó, 20 évvel a széria kezdete előtt hagyta el a Rejtett Homok faluját. A saját testének egy részét átalakította bábbá, ám némi vért és húst meghagyott saját testéből, ezeket egy ládában őrzi. A "hitokugutsu" metódust használja, hogy az embereket bábbá változtassa miközben azok még élnek, elérve ezzel azt hogy használni tudja a technikájukat még a haláluk előtt.
Tobi
Mangában először megjelent: 280. fejezet
Animében először megjelent: -
Rejtett falu: ?
Gyűrű: Tama (gömb)
Ujj pozíció: ball hüvelykujj
 
Zetsu által került be a csapatba. Enyhén ügyetlen, udvarias beszélgetés közben.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.